Danmarks ældste frie fagskole får nyt liv

Anna-Stina Billund overtager roret på Odense Designakademi og Friskolen Glasværket. Skolerne skal sammen med Anna-Stina videreudvikle deres kreative profil. Skolerne afholder velkomstreception 1. juli. 

Pr. 1. juni 2019 har Odense Designakademi og Friskolen Glasværket fået ny forstander. Skolen, der er startet som håndarbejdsskolen Odense Fagskole i 1910, er Danmarks ældste frie fagskole, og har siden 2016 også rummet en kreativ friskole. Begge skoler får nu nyt liv med ansættelsen af forstander, Anna-Stina Korsholm Billund.
Alle er velkomne, når skolerne afholder en velkomstreception med bobler og kransekage mandag den 1. juli kl. 15-17 i kantinen på Ørstedsgade 28 i Odense.

 

Bred, kreativ baggrund

Forstander Anna-Stina Billund er uddannet lærer, psykolog samt mindfulnessinstruktør, og hun har en bachelor i musik. Hun spiller musik og synger og elsker de kreative processer, også når hun selv laver strikdesign eller freeformer. Med sin kreative baggrund passer Anna-Stina godt ind i det kreative miljø på Odense Designakademi og Friskolen Glasværket.

Anna-Stina har 12 års undervisningserfaring og mere end 15 års ledelseserfaring som skoleleder, leder af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og ikke mindst kulturhusleder. Som leder er Anna-Stina altid optaget af at skabe levende, stærke og gode rammer med plads til at udvikle sig, og hun brænder for at se børn, unge og voksne blomstre og gro, mens de forløser deres stærkeste talenter og kreative potentiale.

 

Ledelse i fællesskabet

Anna-Stina arbejder aktivt som ressourcespejder, der ser alle vedkendte fejl som potentiale til udvikling og innovation. Anna-Stina fortæller selv om sin ledelsesstil, at ”ledelse er noget vi gør sammen, og på den baggrund skaber vi gode, bæredygtige, praksisnære løsninger på udfordringer”.

Det kreative, musikalske og lidt tvistede blik, Anna-Stina kaster på læring, ledelse og organisationsudvikling, bliver en styrke for Friskolen Glasværket og Odense Designakademi. Her vil Anna-Stina arbejde for, at de to skoler får et flow og en naturlighed i at samarbejde og lære sammen, så det pædagogiske og kreative fundament bliver stærkere i fællesskabet.

 

Skolernes fremtid

”Jeg vil gerne vise verden, at Odense Designakademi og Friskolen Glasværket er fantastiske uddannelsesinstitutioner,” siger Anna-Stina. ”På Odense Designakademi får de studerende mulighed for at afklare deres plads i den kreative verden om det fx er uddannelse på designskole eller livet som udøvende kunster.”

Hendes ønske for Friskolen Glasværket er, at den ”vokser sig stærkere og giver endnu flere elever mulighed for at lære gennem håndværk, kunst og design, så de får en tænkning og erfaring med at bruge deres hænder og bruge hovederne kreativt.”

En af Anna-Stinas opgaver på skolerne bliver at transformere deres uudnyttede lokaler, så de kan skabe rum for læring og oplevelser med kultur, kreativitet og fællesskab for alle.