Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/glasvaerket.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6044
Undervisningen - Friskolen Glasværket

Undervisningen

 

Undervisningen er med til at kendetegne en skole. Hvordan den udfoldes eller forløber, opleves og afleveres er derimod meget forskelligt. Her kan du læse mere om læringsmiljøet, undervisning og hverdagen på Friskolen Glasværket.

 

Læringsmiljø

Læringsmiljøet er en meget vigtig faktor i forhold til trivsel på en skole. Ikke kun det fysiske men også det psykiske læringsmiljø – begge dele prioriteres højt Friskolen Glasværket.

Friskolen Glasværkets lokaler er store og lyse med fleksible læringsmiljøer, der giver mulighed for udfordringer og fordybelse. De er alle indrettet, så der er mulighed for fleksibilitet i løbet af undervisningen. Hver elev har en fast plads – det giver tryghed. Men der er også plads til at vælge anden eller anderledes arbejdsplads eller stilling i løbet af undervisningen. Undervisningen breder sig gerne ud på skolen eller udenfor, når det giver mening.

I alle klasser er der et fælles penalhus. Det vil sige, ingen elever medbringer deres eget. Alle elever har de samme tegne- og skriveredskaber til disposition. Der er aldrig nogle, der mangler noget eller har brug for at låne noget. Alle er fælles om at bruge og passe på det fælles.

Vi tager dagligt hånd om det psykiske læringsmiljø, så alle elever føler sig trygge i deres klasse og på deres skole. De skal være trygge, så de kan være åbne og nysgerrige i forhold til det de møder i undervisningen, trygge så de tør prøve, eksperimentere og udvikle det, de arbejder med, og trygge i forhold til at vise og fortælle deres klassekammerater om det hele.
På Friskolen Glasværket er der plads til forskelligheder, så længe der er gensidig respekt for alle.

Hverdagen

Hver morgen er der fælles morgensang, hvor der synges et par sange, der gives fælles informationer og synges fødselsdagssang for fødselarer. Hver fredag udvides morgensangen med en historie og et stykke musik, desuden tales der fælles om ugens ordsprog.

Til frokost samles hele skolen i kantinen, hvor der serveres mad. Eleverne sidder blandet og får på den måde mulighed for at sidde sammen med andre end deres klassekammerater. Det styrker båndene mellem eleverne på tværs af klasserne. I løbet af året er der flere fælles aktiviteter: Motionsløb, julebazar, fastelavn, påskesjov og meget andet.
Læs mere om skoleårets aktiviteter her.

ER Friskolen Glasværket i Odense noget for jer og jeres børn?

Skolen er startet i 2016 og fra skoleåret 2021/2022 har vi 0.-8. klasse.
Skolen udbygger hvert år med en årgang nedefra,
indtil skolen rummer 0. til 9. årgang med maks 20 elever i hver klasse.

Sammen med Odense Designakademi er vi Danmarks første kombinerede fri- og fagskole.

Kontakt osTilmelding